Interview Pariksha Magazine: ‘I inspire, because ____________________’

Maak jij deze zin af?

‘I inspire, because ___________________________’

‘Ik inspireer, omdat __________________________’

‘Waarom deze vraag?’, hoor ik je denken. Dat dachten mijn lieve collega’s bij Pariksha, die deze maand de cover van ons magazine sieren, ook J. Ik besefte dat ik de afgelopen maanden steeds inspirerende mensen heb geïnterviewd en dat wij kunnen leren van hun prachtige verhalen. Maar de belangrijkste vraag bleef staan: hoe worden wij zelf een inspiratie? Ik begon deze vraag aan een ieder in mijn omgeving te stellen – inclusief mijn Pariksha collega’s en hun prachtige antwoorden kun je lezen bij de mooie foto’s in dit artikel – en daarom gaat deze ‘Inspire by Tasiana Ramdin’ hoe wij, jij en ik, zelf een inspiratie kunnen zijn.

Het kan een uitdaging zijn om antwoord te geven op de bovengenoemde vraag, maar het wordt misschien makkelijker als ik vertel hoe ik tot mijn ‘Inspire by Tasiana Ramdin’ column ben gekomen. Ik ben jurist van beroep, ben presentatrice geweest op de radio, ik zing en componeer mijn eigen muziek en danste. Maar ik had nog meer plannen. Ik wilde de mogelijkheid om het leven van anderen te ‘celebraten’ en hun verhalen tot inspiratie te laten zijn voor mezelf en voor anderen. Ik geloof namelijk dat ieder mens uniek en bijzonder is en als je dat naar boven weet te halen, anderen geïnspireerd raken om ook hun eigen uniekheid en bijzonderheid te gaan zoeken. Vandaar de naam: ‘Inspire’ 🙂 .

Ik kreeg de mogelijkheid om te schrijven voor Pariksha en kreeg volledige artistieke vrijheid. Met deze vrijheid kwam er ook een verantwoordelijkheid. Ik moest nu uit mijzelf halen wat erin zat en ik wist niet eens heel zeker wat erin zat. Kon ik dit wel? Ik heb geen journalistieke achtergrond. De mensen die ik interview zijn interessante mensen, die veel bereikt hebben. Kan ik schrijven? Kan ik wel inspireren? Al die twijfels kwamen in mij op.

Maar iets in mij zei: ‘Tasiana, het is nu of nooit.’ Dat ‘iets’ kan voor iedereen verschillend zijn, maar wat dat iets is voor mij, is God. En omdat het kerst is, wil ik dat stukje van mij met jullie delen, wat ik eigenlijk normaal gesproken niet zou doen, omdat het echt een stuk van mijn hart is. Het is een deel van mij dat ik koester, bescherm, bewaak en heel goed voor zorg, omdat het simpelweg de bron van mijn bestaan is. En die bron is voor mij Jezus.

In deze editie van Pariksha staat het kerstverhaal over de geboorte van Jezus, maar voor mij houdt het niet op daar. Voor mij is Jezus levend. Hij is het geheim achter alles wat ik kan en wie ik ben. Het is een relatie. Als wij in een menselijke relatie zitten, praten we met diegene, lachen we met diegene, huilen we met diegene, worden we boos op diegene, sluiten we weer vrede en weten we dat er liefde is. Een relatie met mijn God is al het voornoemde met een bijzondere extra: onvoorwaardelijke liefde. Daar waar de liefde van mensen ophoudt, gaat Gods liefde door. Daarnaast heb je een voorsprong als je een band hebt met degene die je gemaakt heeft; Hij kan je vertellen hoe Hij je in elkaar heeft gezet :D. En geloof me, we praten met elkaar, onderhandelen met elkaar en hebben lief. Een ander zou dit bidden noemen; ik noem het praten ;). Het bijzondere voor mij is dat Jezus als mens naar de aarde is gekomen en dus heeft ervaren wat wij als mens ervaren; lekker eten, verdriet, tijd met familie en vrienden, pijn, moeite, blijdschap, relaties, geroddel, woede, liefde, verraad, mooie kleding, etc. Ik dien een God die weet wat het is om mens te zijn. Door die gesprekken heb ik geleerd hoe ik in elkaar ben gezet, wat mijn identiteit is.

Iemand kan je vertellen wie je bent en wat je kan, je kan er zelf achter komen, maar niemand kon mij beter vertellen wie ik ben dan mijn maker, hoewel ik hem wel een paar keer grappende wijs heb gevraagd of hij de handleiding per ongeluk had weggegooid :D. Het vinden van je identiteit is een proces. Je weet niet ineens wie je bent. Dat leer je gaandeweg. En ik ben dankbaar dat Jezus het me bij delen heeft laten zien.

Elk mens is bijzonder en uniek en we zijn het aan onszelf verschuldigd om uit te zoeken wie wij zijn en het beste uit onszelf te halen; te onderzoeken wat er in ons zit, om vervolgens de moed te verzamelen om het te doen. Alleen dan kunnen wij de wereld inspireren. Ik wens jullie veel wijsheid en liefde toe en gezegende kerstdagen. Tot slot:

“I inspire, because I am passionate about giving hope and sharing love” – Tasiana Ramdin

Tasiana Glam Pariksha December 2015

“I inspire by leading” – Praveen Mahabier

“I inspire because I never underestimate the power of creativity” – Henk Mohabier

“Ik inspireer anderen, omdat het leven veels te mooi is om weg te gooien. Ik wil laten zien hoeveel er bij het leven komt kijken. Ik schrijf daarom quotes over het leven en ga diep in op het onderwerp, zodat men er stil bij kan staan wat het leven werkelijk betekent voor de mensheid.” – Sunanda Ganpat

“Ik inspireer anderen, omdat ik graag zie dat anderen het beste uit zichzelf halen en geloven dat zij hun dromen waar kunnen maken en dat maakt mij weer gelukkig.” – Madhwie Autar

“I inspire because every single person should get the chance to feel good in their own skin. I am here to give you some tips and tricks about make up & fashion so you can be more confident about yourself.” – Feroza Niamut

“I inspire because life is all about YOU.” – Dewika Makhan

“I inspire, because I am passionate about giving hope and sharing love.”  – Tasiana Ramdin 

 Cover

 


Dit artikel is gepubliceerd in Pariksha Magazine van december 2015