Tasiana blogt: Happy Birthday to me

Happy Birthday to me! Ik kan niet zomaar een nieuw levensjaar binnenstappen. ‘Waarom niet?’, hoor ik je denken. Dat zal ik je vertellen 😉 .

Voorafgaand aan dat ik weer een jaartje ouder word, begin ik met evalueren. En dat begint al vanaf begin oktober. Wat er zoal te evalueren valt? Mijn doelen. Elk jaar stel ik mijn doelen op die ik komende levensjaar wil gaan realiseren. En wonderwel formuleer ik die nogal SMART: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Die doelen staan er in ieder geval voor een jaar, dus dat is tijdgebonden, ze zijn specifiek, acceptabel ook. Alleen dat realistisch wil niet altijd voor me werken :).

IMG_2149 bewerkt

Dus bij mijn evaluatie maakte ik de balans op en ja hoor, 9 gehaald en 3 gedeeltelijk gehaald. Is mijn boekhouden toch nog ergens goed voor :P. Het grappige is dat wanneer de tijd begint te dringen, je ineens hard gaat werken, want je wilt toch alle doelen gehaald hebben :).

Nu is het al jaren een gebruik van mij om deze doelen op te schrijven en ze zichtbaar op te hangen. Want dan lees je ze dagelijks en kun je ze voor ogen houden. En het werkt voor mij. Doelloos leven lijkt mij het meest hopeloze dat er is. Waar moet je dan je motivatie, je passie vandaan halen?

Wat ik wel heb geleerd is om geen doelen te stellen die van anderen of externe factoren afhangen, want dat is een doel waar je geen zeggenschap over hebt. Je hebt alleen zeggenschap over je eigen leven, je eigen instelling en je eigen motivatie.

Op mijn verjaardag kon ik terugkijken op een geweldig jaar met veel behaalde doelen. Betekent het dat het altijd makkelijk was? Absoluut niet. Betekent het dat ik er niet keihard voor heb moeten werken, plannen, vechten en zwoegen? Absoluut niet. Ik heb gewerkt, gepland, gevochten, gezwoegd, besloten en gewonnen. Ik vergeet nooit de Gandhi-quote: ‘First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win.’

Elk jaar stel ik naast nieuwe doelen ook een nieuw motto voor het komende jaar op. Mijn motto dit jaar is: ‘the best is yet to come’. Dat heb ik ook op mijn taart gezet. En in de ochtend op mijn verjaardag luister ik naar een geweldige spreker en hij eindigt zijn boodschap met – je raadt het al – ‘the best is yet to come’. En geloof me, ik wist echt niet dat dat in zijn boodschap voorkwam. Ik zeg je, God houdt van me :D.

En voor mijn 3 dagen oude nieuw levensjaar, is dit motto al zichtbaar: ik ben overwhelmed met lieve en bijzonder mooie woorden en felicitaties, ik heb een geweldige jaardag gehad met mijn dierbaren, lekker eten, taart en champagne en …..vuurwerk, want het is tenslotte een nieuw jaar voor mij :D.

So cheers to a new year and the best is yet to come!

Liefs,

Tasiana