Tasiana blogt: Lekkere muziek

Op een zondag, met een kopje koffie en uitzicht op een prachtig meer, besloot ik te luisteren naar de nieuwste cd van 2Famous. Kopje Koffie

Voor Pariksha hadden we Sadhana Lila op de cover van onze Augustus editie en zo kreeg ik dan ook deze nieuwe muziek.

Ik zette het album ‘We are famous’ van 2Famous aan op mijn laptop met de bedoeling te gaan schrijven met de muziek op de achtergrond. Ik had het kunnen weten. De cd bleek een voortzetting van mijn feestje van de vorige avond te zijn. Wat een lekkere muziek! Ik kon niet meer stilzitten en van schrijven kwam dan ook niet echt veel terecht. Het is echt heerlijk dansbare muziek.

Waar ik van hou is variatie en gedurfdheid. Het is leuk om te luisteren naar al de bijna ‘exact’ covers, maar dat lijkt mij niet echt bevorderlijk voor je creativiteit. Dus dat de teksten hier aangepast worden, de melodietjes wel herkenbaar blijven, oude klassiekers in een 2015 jasje gegoten worden, met beats die zeker eigentijds te noemen zijn, vind ik getuigen van variatie en durf. Ik hou van de oude nummers in een nieuw jasje. Eigentijds en toch onze legacy erin meenemend, zoals de track ‘Sasoe nanadia’.

1-PAGE_2FCRW-WEAREFAMOUS_GRAPHICSTUDIO1-410x410

Vooral de track ‘Zombie’ vond ik erg opvallend. Laat dat nu een track zijn waar ik graag naar luister en die ik ook zelf zing. Dat verwacht je niet op een cd van een Hindostaanse band. Ik zei het al: ‘Verrassend en gedurfd.’

Een ander nummer dat ik ook absoluut lekker vond en vind is ‘tere bin nahi laage’. En terwijl ik de cd open om te kijken wie het nummer heeft gezongen – jazeker, ik beluister nog steeds hele cd’s en ik hou echt van een cd in m’n hand – zie ik dat het een samenwerking is met Kavish Kalka van South South West. En laat ik nu net enige tijd geleden South South West live in concert hebben gezien en Kavish Kalka persoonlijk gesproken hebben! Ik complimenteerde hem nog met zijn fantastische zangkwaliteiten! Zo zie je maar weer, als je iets echt leuk vindt, herkent je gehoor het overal.

Ook de Guyanees Engelse nummers vind ik echt supercool. Als een echte Nickeriaanse, ben ik opgegroeid met veel Guyanezen in Nickerie, omdat Guyana naast Nickerie ligt . Voor mij is dit dan ook echt sentiment. Met name de mix met ‘Dem a watch me’ (nummer 4 van de CD) is echt super.

Deze cd is een echte aanrader voor een ieder die houdt van lekkere, dansbare muziek met vele vleugen herkenbaarheid, gemixt met eigen werk. Perfect voor een feestje!

Liefs,

Tasiana