Tasiana blogt: Writersblock

Ik hou van schrijven. Heb ik mijn hele leven al gehad: mijn liefde om gebeurtenissen, situaties en gedachten vast te leggen. Of ik er ooit nog iets mee doe, is vers twee, maar schrijven heb ik van kleins af aan gedaan; roze dagboeken met slotjes en al :D. Ik hou dus oprecht van schrijven, maar ken je van die momenten dat je zo vast zit in je eigen hoofd, dat je met geen mogelijkheid op papier krijgt wat je wilt zeggen? Juist ja, in zo een bui ben ik dus. Ik heb een echte originele writersblock (schrijversblok op z’n Nederlands, maar dat vind ik zoooo niet sexy klinken) 😀 .

Afgelopen week moest ik denken aan een tip die ik ooit heb gekregen bij het schrijven van mijn scriptie. De begeleidster zei dat het probleem zit in het niet-schrijven.

naamloos

Als tip gaf ze dan ook dat als je echt niet weet wat je moet schrijven, je letterlijk moet opschrijven wat je denkt. Hoe je dat doet? Nou, zo dus: ‘Ik kan niet schrijven, ik kan niets bedenken, ik krijg ’t niet uit m’n hoofd en op papier en ja, dit helpt nog steeds niet. Euhmmmm. Welke zinnen zal ik nu opschrijven? Hmmm, nog steeds geen idee. Lalalala. Zal ik even iets anders gaan doen? Misschien toch maar niet? Waarom schrijf ik? Help. Arme ik :D.’

Voel je ‘m? Het is hilarisch als je het terugleest en het helpt grappig genoeg vaak wel. Ik ben bezig met mijn nieuwste column voor Pariksha en deze keer heb ik lekker veel hooi op mijn vork genomen, wat deze writersblock waarschijnlijk verklaard. Als je wilt weten wat dat ‘teveel hooi’ is, dan moet je even wachten tot onze november editie uitkomt. Dan kun je mijn ‘Inspire by Tasiana Ramdin’ column weer lekker lezen. In de tussentijd kun je de meest recente column lezen op deze blog of op de site van Pariksha.

Vandaag kwam een dame naar me toe bij een event en ze zei tegen me: ‘Tasiana, ik ben trots op je. Dat je schrijft en dat ik elke keer weer een mooie column mag lezen.’ Nu krijg ik best veel hele coole reacties, maar om de één of andere reden raakte deze opmerking me toch extra (ik weet het, softie toch). Ik werk altijd heel hard om iets moois neer te zetten en als anderen daar niet alleen van genieten, maar je ook nog vertellen dat ze trots zijn op jou en je schrijven, dan weet ik met een oprecht hart, writersblock of niet: ik hou van schrijven <3.

Fotocredits: Fotografie Alie - Alie Idoe
Fotocredits: Fotografie Alie – Alie Idoe

Liefs,

Tasiana