Tasiana blogt: Een onverwacht radio-interview

Afgelopen weekend was ik op weg naar een restaurant om eten af te halen. Het plan was om het eten lekker mee te nemen naar huis en gezellig met mijn familie te gaan eten. Terwijl ik in de rij stond te wachten op mijn beurt, kwam er een heer achter mij staan die aan mij vroeg: ‘Sta jij ook in de rij?’, waarop ik antwoordde: ‘Jazeker, meneer Kishna’ (hierna: Frank Kishna). Hij keek mij verbaasd aan, omdat ik hem bij naam noemde.

Ik vertelde hem dat wij bij hetzelfde radiostation hebben gepresenteerd en omdat wij elkaar alleen bij hoogtij dagen zagen, was het voor mij logisch dat hij mij niet meer herkende. Als radio-collega’s kom je elkaar niet vaak tegen. Slechts de collega die voor en na mijn radioshow hun programma maakten, zag ik wekelijks. We raakten in gesprek en ik vertelde hem dat ik nu schrijf voor het blad ‘Pariksha’. Ik gaf hem een exemplaar mee van het blad en vertelde hem over de onderwerpen die mij interesseerden. Het was een erg leuk gesprek en ineens vroeg Frank Kishna mij wat ik de volgende dag deed, omdat hij me anders graag te gast zou willen hebben in zijn radioprogramma voor Sunrise FM. Ik was helemaal blij met deze mooie gelegenheid en voelde me ook enorm vereerd. De volgende dag, zondag 27 september 2015, gingen we de studio in en hebben we een geweldig gesprek gehad. Ik heb dit gesprek in 3 delen opgenomen en als het een beetje kraakt en ruist is het omdat ik volop met de bladen van Pariksha, de draad van mijn microfoon, etcetera aan het schuiven en bewegen was. Sorry :).

In het eerste deel van ons gesprek, vroeg Frank Kishna mij, wie ik ben. Nu is daar niet een simpel antwoord op te geven. Ik schrijf, ik zing, ik dans, ik ben meester in de Rechten, ik presenteer and so on. Je hoort het al. Geen simpel antwoord dus. Ik heb het over alle delen van mijn leven gehad, maar met name het gedeelte dat ik zing, was erg leuk om te doen, want hij zette me on-the-spot om te zingen en hoe dat is uitgepakt, hoor je in onderstaand filmpje.

Het geanimeerd gesprek ging verder over mijn artikelen voor Pariksha die erop gericht zijn het leven van mensen te vieren. Dit doe ik door mijn maandelijkse ‘Inspire by Tasiana Ramdin’ column, die in Pariksha verschijnt. Ook serieuzere kwesties, zoals discriminatie en culturele identiteit kwamen aan de orde. Twee onderwerpen die ik persoonlijk bijzonder interessant vind. Hier hoor je wat ik allemaal daarover te vertellen heb.

Wat ik leuk vind, is mensen of onderwerpen in the spotlight te zetten, dus om nu zelf onderwerp van het gesprek te zijn, was echt wel spannend en ontzettend cool. Je hoort mij dan ook voor het eerst over mijn toekomst, dromen en ambities en mijn advies aan de volgende generatie.

Ik hoop dat je net zo hebt genoten van het beluisteren van het interview als ik heb genoten van het geven van het interview. Met dank aan de heer Frank Kishna en Sunrise FM.

Frank Kishna en Tasiana Ramdin @ Sunrise FM

Liefs,

Tasiana